Zo bedenk en promoot je een product!

Je kunt nog zo’n geweldig product hebben ontwikkeld, als je het niet goed kunt pitchen, zal het waarschijnlijk niet doorbreken. Een idee is uiteraard van groot belang en zorgt in 50% van de gevallen dat het de markt zal bereiken. Zonder goede marketing is succes dus niet gegarandeerd. In dit artikel geven we je tips voor de beste manier om je product te promoten.

Voorbereiding

Voordat je een goed product kunt ontwikkelen, moet je natuurlijk op het beste idee komen. Soms wil dit niet altijd lukken en loop je tegen het zogenaamde writers block aan. Dit betekent dat je gewoonweg niet op een goed idee komt komen. Een tip hiervoor is om met je hele team te verhuizen voor een dag naar een andere locatie. Je kunt denken aan een vergaderlocatie of ga met z’n allen voor een inspirerende heisessie.

De juiste kanalen

Als je het idee dan hebt bedacht en het hebt uitgewerkt tot een geweldig product, is het tijd voor de juiste marketingtechnieken. Van groot belang hierbij is dat je de juiste kanalen kiest. Je moet hiervoor weten met welke doelgroep je te maken hebt. Ofwel: voor wie is jouw product bedoeld? Vervolgens ga je na via welke kanalen zij het meeste communiceren. Heb je een jonge doelgroep, ga dan vooral voor social media kanalen. Is je product bedoeld voor een oudere doelgroep, kies dan juist voor traditionele media kanalen zoals de televisie, krant en radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *