Een goede producttekst, wat moet het bevatten?

Een goede producttekst, wat moet het bevatten?
Een productpagina maak je natuurlijk om je product zo veel mogelijk te verkopen. Het moet dus een aantrekkelijke en overzichtelijke pagina zijn voor mogelijke klanten. Het is daarom zeer aan te raden hier veel tijd en energie in te steken. Wanneer het in jouw ogen te veel tijd kost om dit te doen, kun je natuurlijk ook altijd besluiten om dit te laten doen. Een tekstbureau als DeContentbank kan uitkomst bieden. Wil je het alsnog zelf proberen? Met de volgende tips breng je de productpagina naar een hoger niveau.

Overzichtelijkheid is het belangrijkst
De consument moet meteen kunnen zien waar hij/zij alle informatie kan vinden die hij/zij nodig heeft. Is je pagina niet overzichtelijk genoeg? Grote kans dat hij/zij gauw verder klikt. Gebruik daarom veel tussenkopjes. De klant kan dan de tekst ‘’scannen’’ op zoek naar de relevante delen. Ook opsommingen zijn erg aan te raden. Zo kun je alle voor- en nadelen en technische informatie duidelijk overbrengen.

Wat is het voordeel voor de klant?
De potentiële klant moet dit zo snel mogelijk weten. Het is daarom belangrijk om je in de consument te verplaatsen. Omschrijvingen van het product moeten daarom praktisch zijn en niet te ingewikkeld. Ook is het slim om in te spelen op de emoties van de consument. Het regelmatig gebruiken van woorden zoals ‘’gratis’’, ‘’snel’’ en ‘’jij’’ betrekken de klant bij het product.

Wat onderscheidt jouw product van de anderen?
Er moet natuurlijk voldoende argumentatie zijn waarom jouw product beter of anders is dan dat van de concurrent. Er worden namelijk vast veel soortgelijke producten aangeboden. Zorg er dus voor dat je producttekst uniek is, en niet te veel lijkt op de standaard productomschrijving. Zo val je niet alleen op bij de consument, maar kun je bijvoorbeeld ook hogerop komen in de Google paginaresultaten.

Houd rekening met de SEO
SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie. SEO is belangrijk bij het schrijven van teksten. Het is belangrijk dat je productpagina goed vindbaar is als mensen bijvoorbeeld googelen met een specifieke vraag of wens. Je kunt SEO dus gebruiken om potentiële klanten naar je pagina te halen. Ga op zoek naar de meest relevante sleutelwoorden door een zoekwoordanalyse te doen. Zo kom je erachter welke woorden het meest worden gezocht. Deze kun je dan verwerken in je tekst. Maar pas wel op dat de tekst relevant blijft voor je doelgroep en niet alleen draait om zoveel mogelijk paginaviews te krijgen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *