Hoe houd je je bedrijf schoon?

Of je nou een kantoor hebt waar 10 werknemers werkzaam zijn of een horecazaak waar honderden mensen per dag komen, aan het eind van de dag moet het schoon zijn. Laat je dit door een extern bedrijf doen of huur je zelf mensen in? Wat je keuze ook is, het is van belang dat er goede schoonmaakartikelen aanwezig zijn. Wat zijn die artikelen eigenlijk en wat heb je verder nog meer nodig om je pand schoon te houden?

Het schoonmaken

Ten eerste moet er dus worden schoongemaakt in verschillende ruimtes. De belangrijkste zijn vooral de WC’s, de centrale hal. De rest moet ook zeker schoongemaakt worden maar staan niet bovenin het prioriteiten lijstje. Het is hierbij erg handig om een professionele stofzuiger aan te schaffen. Deze zijn vaak vele male beter dan normale stofzuigers. Ze zuigen bijvoorbeeld veel beter en gaan uiteindelijk ook langer mee. De aanschaf is dan wel meer maar dat is het zeker waard. Daarnaast is een schrobmachine ook zeker aan te reden. Vooral in een horeca zaak is dit nodig.

Herstellen

In een pand kunnen ook kleine dingetjes kapot gaan. Deze moeten natuurlijk ook gerepareerd worden. Dit zijn vaak dingen waar je niet aan denkt maar wat zeker gedaan moet worden zoals het vervangen van de kranen, het ontstoppen van het riool, schilderen van bepaalde dingen in het pand en het vervangen van lampen. Schilderklusjes zullen sneller gebeuren bij oudere panden maar daar moet toch rekening mee gehouden worden. Het ontvangen van gasten in een pand die afbrokkelt komt niet professioneel over.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *