Hoe maak je een videosollicitatie tot een succes

Videosolliciteren wordt steeds populairder onder werkgevers, het geeft een goed beeld over de sollicitant of hij/zij geschikt is voor de functie. Ben jij ook gevraagd om een videosollicitatie in te sturen en heb je geen idee hoe en waar je moet beginnen? In dit artikel vertellen wij jou hoe je het meeste uit zo’n sollicitatie kan halen.

Bij het maken van een videosollicitatie gaat veel vooraf. Zo heb je een videocamera of smartphone nodig welke goede kwalitatieve video’s maakt, niets is namelijk irritanter dan een korrelig beeld of krakend geluid. Daarnaast is een neutral achtergrond en verlichting belangrijk, zodat goed zichtbaar bent en niet wegvalt tegen de achtergrond. Als laatste heb je ook nette kleding nodig, het is namelijk belangrijk om een goede indruk achter te laten, en met onverzorgde kleding en look gaat dat niet lukken!

Dan de videosollicitatie zelf. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je een videosollicitatie houdt. Houdt ten eerste goed oogcontact met de camera, dit komt namelijk zelfverzekerder over dan wanneer je wegkijkt of naar beneden kijkt bij de camera. Daarnaast is het belangrijk dat je goed verstaanbaar bent en duidelijk articuleert. Wellicht is het een goed idee eerst een paar keer een video te testen voordat je daadwerkelijk begint met je sollicitatie. Als laatst, maak je filmpje niet te lang, richt op een video van ongeveer 3 minuten waarin je kort maar krachtig verteld wie je bent en waarom je solliciteert op deze functie. Het is namelijk niet slim te praten over een 9-5 kantoorbaan als je bijvoorbeeld op horeca vacatures aan het solliciteren bent.

Last but not least, wees jezelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *