Foutieve uitspraken over groene energie

Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord, maar wat is groene energie nou precies? Groene energie wordt opgewekt vanuit energiebronnen die duurzaam zijn. Naast groene energie heb je ook grijze stroom. Hetgeen wat uit het stopcontact komt is precies hetzelfde, het verschil is dat het anders is opgewekt. Groene energie is eigenlijk energie waarbij generaties na ons niet benadeeld worden. Het wordt namelijk opgewekt uit natuurlijk bronnen. Hierbij kan je denken aan de zon, wind en water. Veel mensen zeggen vaak verschillende dingen over groene energie die helemaal niet waar zijn. Maar welke zijn dat nou en wat de waarheid?

“Groen stroom is nep”

Mensen denken vaak dat het groene stroom nep is. Uiteindelijk komt er hetzelfde stroom uit het stopcontact als bij de buren. Hierin maken zij een fout. Stroom is traceerbaar. Hierdoor kan je echt nagaan of jij groene stroom krijgt of niet. Zo krijgen bedrijven een Garantie van Oorsprong certificaat als zij zich eraan houden dat zij ook echt groene stroom leveren.

“Groen stroom is groen stroom”

Ook dit klopt niet. Er zit nog wel degelijk verschil tussen de ene energiemaatschappij en de andere. Zo probeert de een op een groenere manier zijn stroom te verzamelen dan de ander.

“windmolens zijn onnodig als het niet waait”

Het is dan wel zo dat de energie afhangt van de wind of de zon maar hier zijn natuurlijk oplossingen voor. Zo heb je een interconnectie waarbij het netwerk van landen met elkaar verbonden zijn. Het waait namelijk wel ergens op de wereld. Daarnaast kan het stroom ook opgeslagen worden tijdelijk.

 

Dus alleen maar voordelen! Stap vandaag nog over naar een energieleverancier met groene energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *