De verborgen voordelen van relatiegeschenken

Het is niet gek als je in eerste instantie niet het grote voordeel ziet van relatiegeschenken, maar die zijn er zeker. Het blijkt dat iedereen minstens 9 promotionele items thuis heeft liggen, laat die van jou hier uitblinken en niemand zal jou bedrijf nog vergeten. Het kleine gebaar kan veel doen voor je bedrijf. De grootste voordelen worden voor je op een rijtje gezet. Wedden dat je na het lezen van de punten overtuigd bent?

Naamsbekendheid zonder veel tijd eraan kwijt te zijn
Want na het bestellen van de geschenken, is er niet veel meer dat jij hoeft te doen. De geschenken maken juist reclame voor jou.

Relatiegeschenken versterken de relatie
De persoon aan wie je het geschenk geeft voelt zich waarschijnlijk vereerd, het kan niet anders dan dat de persoon blij wordt van een cadeau. Want zeg nu eerlijk, wie wordt dat nu niet? Je stimuleert de persoon om nog eens een aankoop te doen, of om nogmaals zaken te doen met jou.

Relatiegeschenken bereiken de doelgroep 
Je kunt de relatiegeschenken perfect afstemmen op je doelgroep waardoor je zeker weet dat je de juiste mensen bereikt. Verkoop je aan jongeren? Voeg dan bijvoorbeeld een powerbank toe. Toch meer spullen voor oudere mensen? Ga dan voor een VVV bon. Voor iedere doelgroep wat wils! Verdiep je eerst goed in de doelgroep, want je wilt natuurlijk niet geïnvesteerd hebben in iets wat niet aanslaat. Wees slim over de keuzes.

Veel impact, weinig kosten
Niet geheel onbelangrijk: relatiegeschenken hoeven niet duur te zijn. Natuurlijk kun je voor duizenden euro’s een mooi cadeau kopen, maar dat hoeft zeker niet. Met een klein budget kom je al erg ver. Denk bijvoorbeeld aan pennen die je bij verschillende bedrijven krijgt. Dit is geen grote uitgave, maar toch handig. Want met jouw bedrijf op de pen, heb je zo honderden mensen bij elkaar die in contact zijn gekomen met jou bedrijf. De naamsbekendheid wordt alleen maar groter. En dat allemaal voor een klein budget. Daar kan geen marketingcampagne tegenop.

Geen inspiratie? Denk bijvoorbeeld aan koffiebekers bedrukken, een tas of andere items naar keuze met jouw bedrijf op de voorkant!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *